Otok Krk- lokacije vredne obiska

Otok Krk je drugi največji otok, ki leži na severu Hrvaške. Mi smo se tja odpravili dvakrat v razmaku dveh tednov. Raznolikost otoka in vse športne ponudbe so nas čist prevzele! Otok Krk je primeren za turiste, ki si želite le počitka v mirnem, samotnem zalivu, kot tudi za vse športne entuziaste. Zbrali smo vam nekaj lokacij, ki vas ne bodo razočarale.

Mesto Krk
Največje mesto na otoku in tudi upravno središče. Mesto ponuja dobro ohranjeno bogato kulturno in zgodovinsko dediščino. V samem centru mesta si lahko ogledate katedralo, tempelj, glavni trg, majhne ulice, ki ponujajo lokalno hrano in še veliko več.

Stara Baška
Mesto se nahaja 10km iz mesta Punat. Pot vas po vodila skozi naravo, na koncu pa vas bo očaral spust vse do mesta, kjer se razprostirajo resnično lepo morski pogledi. Na koncu spusta je plaža Oprna. Parkiraš lahko kar ob cesti in se sprehodiš do morja. Trasa je primerna tudi za kolesarje. Naj vas strma pot nazaj ne prestraši!

Nova Baška in pohodniške poti
Idealna lokacija za pohodniške izlete. Nahaja se pod najvišjim vrhom otoka Krka, Obzova, ki je 570m nad morjem. Baška ponuja kar 90km označenih pohodniških poti, ki ti omogočajo dih jemajoče razglede na Velebit, Rab in Cres. Ena izmed najlepših poti je pot v zaliv Vela Draga, kjer po nekaj kilometrih prideš na plažo s kristalno čisto vodo.

Najožja ulica na svetu
Mesto Vrbnik je majhno mestece na klifu, ki ima prav posebno ulico. Najožjo ulico na svetu. Če si malo širši čez rame jo boš težko prečkal J Poleg najožje ulice na svetu je v mestu še veliko majhnih ulic, kjer srečaš res prijazne domačine. Naju so takoj usmerili še na vidikovac, kjer ti razgled vzame sapo. Če želiš, jim daš lahko tudi kolo v varstvo, medtem ko si ti mirno ogleduješ njihov domači teren.

Biserujka
Jama v Rudinah blizu mesta Šilo je geološka posebnost, kraška jama, ki je urejena za obiskovalce. Odrasli boste za vstop odšteli 30 kun, otroci od 5.12. leta pa 20 kun. Jama je dolga le 110m, vendar ponuja res veliko stalaktitov, stalagnitov in kalcitnih stebrov. Po obisku jame je res blizu Slivanjski zaliv, ki je znan po ostankih “belega” hotela, ki ga nikoli niso dokončali.

Neža in Blaž, športna navdušenca, ki jima poležavanje na plaži predstavlja velik problem, vam predlagata tudi:

Zipline Edison
Aktivnost z vse adrenalinske navdušence, kot tudi družine. Nahaja se n prelazu Treskavec. Adrenalinska pustolovščina traja približno dve uri, na koncu pa vaš čaka 2km dolg spust z razgledom na morje. Cena je 390 kn na osebo.

Klikneš in prebereš še kej več.

Cable Krk
Wakeboard park v bližini mesta Punat. Park omogoča tudi počitnice za otroke. Če si kdo želi počitniško delo, jih lahko kontaktiraš. Sicer se pa cene gibljejo med 14 € (1 ura) in 31€ za cel dan. Možen je tudi nakup 50 krogov, za katere boste morali odšteti 47€. Super lokacije za novo doživetje in prave morske spomine!

Komaj čakam dan, ko se bomo spet skupaj odpeljali na Krk in poiskali še vse skrite kotičke, ki jih do sedaj še nismo.

*dogodivščine se nadaljujejo kmalu*

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: